ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Για να αλλάξει το Σύνταγμα πρέπει να περάσει από τις καρδιές μας

Ιερώνυμος: Για να αλλάξει το Σύνταγμα πρέπει να περάσει από τις καρδιές μας

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο και ενώ η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης εποπτείας και εν μέσω πλήρους φτωχοποίησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιμένει διακαώς να ανοίξει ζήτημα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Εκτός από τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, γεννά και πολλά ερωτήματα τόσο για το timing εις το οποίο τίθεται στο δημόσιο διάλογο, όσο και για τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί.

Λες και η χώρα έχει λύσει όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομική της ανάκαμψη και την εθνική της ανεξαρτησία και το μόνο που απομένει να λύσουμε είναι το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σε μια εποχή που οι δανειστές ζητούν γη και ύδωρ, αγοράζοντας έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία μέσω των αποκρατικοποιήσεων, σε μια περίοδο που τα ξένα funds ετοιμάζονται να ρημάξουν την ιδιωτική και τη δημόσια ακίνητη περιουσία μέσω των κόκκινων δανείων, σε μια περίοδο που κατά κοινή ομολογία η Ελλάδα έχει απολέσει την εθνικής της αυτοτέλεια, κάποια κυρία της «διανοουμενίστικης» αριστεράς, ονόματι Σία Αναγνωστοπούλου θέτει θέμα θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Τυχαίο;

Στην πολιτική τίποτα δεν λέγεται τυχαία.

Όπως δεν είναι τυχαία και η εκκωφαντική σιωπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του υπερπατριώτη Πάνου Καμμένου ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι θα προστατεύσει το τρίπτυχο «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».

Βλέπετε η καρέκλα είναι άτιμο πράγμα... Άμα κάτσεις πάνω, ξεχνάς να σηκωθείς και τα χάρτινα καραβάκια με τη σημαία της Ελλάδας στα προεκλογικά σποτ είναι λόγια του αέρα ή για να το πούμε πιο απλά: φίκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η μοναδική αντίδραση ήρθε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας ο οποίος απαντώντας στις δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου τόνισε:

«Δεν είναι του υπουργείου αυτή η πρόταση, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», δήλωσε αναφερόμενος στην κυρία Αναγνωστοπούλου ο κ. Ιερώνυμος, αμφισβητώντας εάν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

«Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου», επεσήμανε καυστικά.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται.

«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, που είναι η πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες εκλογές που παρεμβαίνει δημόσια, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σχετικές ειδήσεις