ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την Ελλάδα, προκειμένου να παρευρεθεί και να ομιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για τα θέματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Συρίας.

Το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο «Intercontinental» της Αθήνας και στο οποίο αναμένεται να παρευρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος θα είναι και ο ομιλητής, καθώς και άλλοι Προκαθήμενοι Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Εκκλησιών της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Το συνέδριο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα που υπουργού Εξωτερικών κ. Νικόλαου Κοτζιά αρχίζει στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου και θα λήξει το μεσημέρι της Τρίτης στις 20 του μηνός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Εδρα του, το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραθέσει γεύμα στους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακραίοι στρατωνισμένοι τζιχαντιστές μουσουλμάνοι έχουν κηρύξει ανοικτό πόλεμο εναντίον των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Συρίας, φονεύοντας κληρικούς και καταστρέφοντας ιερούς ναούς, προσκυνήματα και μοναστήρια.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας ζει υπό καθεστώς απηνούς διωγμού.

Πριν τρία χρόνια σχεδόν απήγαγαν τον κατά σάρκα αδελφό του σημερινού Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, μαζί με τον Μητροπολίτη των Συροϊκωβιτών Ιωάννη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους, ενώ πιστεύεται ότι τους αποκεφάλισαν.

Τονίζεται ότι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου αρχίζει άλλο συνέδριο στην Αθήνα το οποίο έχει να κάνει με σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ και το διοργανώνει η Οργάνωση AJC η γνωστή Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, στο οποίο έχει κληθεί να παραστεί και να ομιλήσει επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος.

Ευρισκόμενος στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος θα έχει επαφές σε υψηλό κυβερνητικό και πολιτειακό επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις