ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λαοθάλασσα πιστών για την Παναγιά Έλωνα στον Πειραιά

Λαοθάλασσα πιστών για την Παναγιά Έλωνα στον Πειραιά

Ο ναός Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά υποδέχθηκε χθες 18 Οκτωβρίου την εικόνα της Παναγιάς της Έλωνας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχών του Δήμου και της Πολιτείας, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς καθώς και λαοθάλασσας πιστών όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά του δρόμους γύρω απο τον Ιερό Ναό και με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν την Εικόνα της Παναγίας.

Την Εικόνα μετέφεραν και πλαισίωσαν ως αντιπροσωπεία Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κυνουρίας και ο χορευτικός παραδοσιακός σύλλογος του χωριού.

Στην υποδοχή παιάνιζε η μπάντα του πυροσβεστικού Σώματος ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, Στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού, Αστυνομικοί Αρχηγοί και Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα παιδιά της Νεότητος του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια με πομπή η Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου την υποδέχθησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και ο Προκοιννήσου κ. Ιωσήφ.

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού τελέστηκε δέηση και στην συνεχεία λόγοι ευχαριστίας των Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε μικρά παράκληση στην Παναγία Έλωνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή της εικόνας εντάσσεται στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού με τίτλο Δημήτρια, ενώ καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

ΠΗΓΗ romfea