ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από το Άγιο Όρος στην Ι. Μ. Λαγκαδά (pics)

Το λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από το Άγιο Όρος στην Ι. Μ. Λαγκαδά (pics)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015, εις το Ιερόν Ησυχαστήριον της «Παναγίας Άξιον Εστί» της περιοχής του Μεσαίο Θεσσαλονίκης.

Τα Ιερά αυτό κειμήλια της Ορθοδοξίας τα οποία εκόμισαν Πατέρες της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, υποδέχτηκαν έμπροσθεν του Ησυχαστηρίου οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενοι από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πενταλόφου Γουμενίσσης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομον Τσαβδαρίδην, την Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου, Γερόντισσας Ευφυμίας Μοναχής, του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου, πλειάδος Ιερέων καθώς και πλήθους Πιστών.

Εν συνεχεία λιτανευτικός το σεπτό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, μεταφέρθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής όπου τελέσθηκε Δοξολογία και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εκ μέρους των Πατέρων και της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας ομίλισε ο π. Θεολόγος ενώ εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της ελεύσεως του πανσεβάστου αυτού προσκυνήματος, εις την περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ιερό Λείψανο της τιμίας και άφθαρτης χείρος της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και το τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, θα παραμείνει εις το Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιον Εστί», Μεσαίου μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις