ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Φανάρι και στο Άγιο Όρος

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Φανάρι και στο Άγιο Όρος

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος σχεδιάζει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την άνοιξη του 2016,με αφορμή την χιλιοστή επέτειο της ρωσικής παρουσίας στον Αθω και τους εορτασμούς που θα λάβουν χώρα στο "περιβόλι της Παναγιάς".

"Ελπίζω ότι η Αυτού Αγιότητα θα επισκεφθεί Όρος το 2016. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα την άνοιξη. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να σηματοδοτήσουμε αυτην την υπέροχο ημερομηνία καλύτερα", δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος του Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ο μητροπολίτης είπε πως γίνονται προετοιμασίες για την επίσκεψη και πως τα ρωσικά μοναστήρια στον Άθω ανοικοδομούνται.

«Πολλή δουλειά έχει γίνει στις αγιορείτικες μονές τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, σχεδιάζουμε μια σειρά από εκδηλώσεις στη Ρωσία. Θα είναι επιστημονικά συμπόσια και συνέδρια των μοναχών για να σηματοδοτήσουμε την ημερομηνία αυτή" είπε.

Στο Φανάρι

Ο μητροπολίτης είπε επίσης πως ο Πατριάρχης Κύριλλος σχεδιάζει να επισκεφθεί και την Κωνσταντινούπολη για την συνάντηση των επικεφαλής των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για την προετοιμασία της Πανορθόδοξης. "Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο", διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες για τη Πανορθόδοξη απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους και ημερομηνία της είναι άγνωστη.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις