Βουλγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζητά την επαναλειτουργία ελληνικών εκκλησιών

newsbomb

Βουλγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζητά την επαναλειτουργία ελληνικών εκκλησιών

Τη λειτουργία των ελληνικών ναών στα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να ζητήσει ο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄, κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, στις 8 με 10 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες θα ζητήσει την απομάκρυνση του μνημείου του Άνθιμου του Α΄ από τη Βουλγαρική εκκλησία του «Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης» στην Αδριανούπολη και η βουλγαρική εκκλησία να αποκηρύξει τη χρήση ορισμένων τίτλων.

Ο λόγος του αιτήματος για το μνημείο του Άνθιμου του Α΄, είναι ότι το 1868 διαχώρισε τη θέση του από το ελληνικό Πατριαρχείο που οδήγησε σε σχίσμα και σε μια ανεξάρτητη βουλγαρική εκκλησία.

Πέρα από αυτά τα αιτήματα, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί μια συνήθης επίσκεψη μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο πατριάρχη πριν από δύο χρόνια.

Στον Βαρθολομαίο θα απονεμηθεί ο τιμητικός ακαδημαϊκός τίτλος του «επίσημου διδάκτορα» στη Μεγάλη Αίθουσα της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα τελεσθεί λειτουργία στον μνημειώδες ναό του «Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι» με τον Βούλγαρο πατριάρχη Νεόφυτο και θα επισκεφθεί στη συνέχεια μοναστήρι της περιοχής.

Θα έχει επίσης συνάντηση με τα παιδιά των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στο καθήκον και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved