ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι στον Μητροπολιτικό Ναό Χαλκίδος

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι στον Μητροπολιτικό Ναό Χαλκίδος

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, έγινε στις 18/12 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των παιδιών του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Την εκδήλωση, που είχε τον τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη», άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και στη συνέχεια η Παιδική Χορωδία απέδωσε Ύμνους από την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων και Παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από ολόκληρη την Ελλάδα

Παρά το μικρό της ηλικίας τους, τα παιδιά απέδωσαν δύσκολους Ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων και μάλιστα με πιστότητα στην βυζαντινή μουσική παράδοσή μας.

Όλους τους κοπιάσαντες και συμμετέχοντες στην γιορτή ευχαρίστησε και συνεχάρη με θερμούς λόγους, γεμάτος συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την συγκίνησή του, που τόσο μικρά παιδιά ψάλλουν Ύμνους της Εκκλησίας και συμμετέχουν ενεργά στη ζωή Της, τονίζοντας ότι απαιτείται καρδιά, την οποία διαθέτει η κ. Καψάλη, για να εμπνεύσεις και να οδηγήσεις μικρά παιδιά να προσοικειωθούν τη γλώσσα και τη ζωή της Εκκλησίας.

Σχετικές ειδήσεις