ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Παιδιά έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Παιδιά έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, οι οποίοι και τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, τραγούδησαν και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα αλλά και επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εισάγοντας όλους στο κλίμα των ημερών που ακολουθούν.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά που ήρθαν, συνομίλησε μαζί τους και τα ευχήθηκε ενόψει των εορτών, τα Χρόνια Πολλά, δίδοντας από ένα αναμνηστικό δώρο και μία μικρή ευλογία.

Εν συνεχεία εις την κεντρική αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευή Λαγκαδά, «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», διένειμε δέματα αγάπης προς τους πτωχούς σιτιζόμενους αδελφούς μας, τα οποία και περιείχαν όλα εκείνα τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενόψει των εορτίων ημερών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε πατρικούς και παρηγορητικούς λόγους αγάπης και ελπίδος, προς στήριξη και ανάπαυση ψυχής προς εκείνους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο λόγο των πολλών δυσκολιών που διέρχεται η πατρίδα μας, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Ιερείς της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ιδιαιτέρως τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Παρούτογλου και τον Πρωτ. π. Ανδρέα Τασούλα, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη αλλά και την μέριμνα της φιλανθρωπικής αυτής εκδηλώσεως, καθώς και τους συνεργούς και βοηθούς, οι οποίοι με πολλή αγάπη και προθυμία ψυχής, στηρίζουν είτε το πνευματικό είτε το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε στις κατά τόπους ενορίες καθώς και στα συσσίτια αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως, κατά τις καθιερωμένες καθημερινές αλλά μηνιαίες, διανομές χρηματικών βοηθημάτων αλλά ειδών πρώτης ανάγκης, φαγητού και τροφίμων.

Τέλος ανακοίνωσε για ακόμη μία φορά ότι και την παραμονή αλλά και την κυριόνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, θα προσφερθούν δωρεάν μερίδες φαγητού προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά, ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, μέσα από συσσίτιο που λειτουργεί εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

πηγη romfea.gr