ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κερκύρας Νεκτάριος: Eχουμε αποξενωθεί από το Θεό (pics)

Κερκύρας Νεκτάριος: Eχουμε αποξενωθεί από το Θεό (pics)

O Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χθες ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του 2016 στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης, η Αντιπεριφεριάρχης Ιονίων Νήσων Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του έκανε αναφορά στην παρελθούσα χρονιά, μια χρονιά που ήταν δύσκολη για τη ζωή μας, για το λόγο ότι έχουμε αποξενωθεί από το Θεό. Η οικονομική κρίση αποτελεί απόρροια του πνευματικού ελλείματος της κοινωνίας μας, είπε συγκεκριμένα.

Ακόμη ο Μητροπολίτης υπογράμμισε τη σημασία της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου μέσα στην Εκκλησία, όπου ο Κύριός μας λαμβάνοντας την ανθρώπινη σάρκα και την αγίασε και την εδόξασε.

Απευθυνόμενος προς τους άρχοντες του τόπου τους κάλεσε να αποκτήσουν νου Χριστού, ώστε να μην συντελεστεί η αποχριστιανοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, με τα άνομα νομοθετήματα που προωθούνται.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού.

agioritikovima.gr

Σχετικές ειδήσεις