ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα Θεοφάνεια του Ελληνισμού της Βικτώριας (pics)

Τα Θεοφάνεια του Ελληνισμού της Βικτώριας (pics)

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και καλό καιρό, γιορτάστηκε και φέτος η Αγία Ημέρα των Θεοφανείων σε πολλές παράκτιες περιοχές της Μελβούρνης και της Βικτώριας. Χιλιάδες συμπάροικοι βρέθηκαν, ειδικά στο Rye και το Frankston, για να δουν από κοντά την ευλογία των υδάτων και την κατάδυση του σταυρού.

Μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Θεοφανείων Frankston και Περιχώρων, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, βοηθούμενος από τον πατέρα Δούκα Γεωργαλά, κλήρος και χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκαν στην προβλήτα του Frankston. Εκεί έγινε ο Μέγας Αγιασμός και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τον οποίο "έπιασε" ο 16χρονος, Νίκος Γεωργίου, από την περιοχή Mentone. Μετά την Κατάδυση, ακολούθησε το πατροπαράδοτο γλέντι στην παραλία του Frankston, με μουσική και φαγητό και με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων.

Ο 16χρονος Νίκος Γεωργίου από το Mentone «έπιασε» τον σταυρό στο Frankston

Στο Rye, και μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Παναγιάς Καμαριανής του Red Hill στην οποία ιερούργησε ο ιερατικός προϊστάμενος και Οικονόμος του Οικουμενικού Θρόνου, πατέρας Ελευθέριος Τάτσης, πρώτος "έπιασε" τον σταυρό ο νεαρός Ματθαίος Παπαδημητρίου. Ήταν η 30ή χρονιά που ο "παπά-Λεφτέρης" ευλόγησε τα νερά. Κατόπιν ακολούθησε ελληνικό πανηγύρι με μουσική και φαγητό μέχρι αργά το απόγευμα.

Στο Geelong, φέτος ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Σταυρού έγιναν στην προβλήτα της Αγίας Ελένης. Τον σταυρό εκεί "έπιασε" και φέτος ο νεαρός Νικόλας Αλέσιος. Παρά το γεγονός ότι το ποίμνιο στην πόλη δεν είναι μεγάλο, αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Να υπενθυμιστεί ότι ο κύριος εορτασμός των Θεοφανείων στη Μελβούρνη θα γίνει την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, τη 1μμ., στο Princes Pier, στο Port Melbourne. Μετά την καθιερωμένη τελετή θα ακολουθήσει μεγάλο πανηγύρι.

Τον σταυρό στο Geelong «έπιασε» και φέτος ο νεαρός Νικόλας Αλέσιο

Σχετικές ειδήσεις