Τα Θεοφάνεια στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας (pics)

newsbomb

Τα Θεοφάνεια στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας (pics)

Τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν χθες στην ενορία της βορειοδυτικής Ελβετίας με την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας.

Μετά την καθιερωμένη θεία λειτουργία στον ενοριακό ναό της του Θεού Σοφίας στο Muenchenstein, οι ενορίτες μας βρέθηκαν όλοι μαζί οικογενειακώς στην Mittlere Rheinbrueke, την ιστορική δηλαδή γέφυρα της πόλεως.

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες οι Έλληνες της περιοχής δεν θέλησαν με τίποτε να χάσουν τη συγκεκριμένη τελετή και να πάρουν ευλογία για το νέο έτος.

Ο καινούριος εφημέριος της ενορίας πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κοσμίδης έχει μεγάλη εμπειρία από τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και έχει διακονήσει εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και μέχρι τελευταία την Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος έδωσε την ευλογία του διότι διέκρινε από την αρχή την αγάπη του νέου ιερέως για την ενορία, αλλά και τη διάθεση να αγωνιστεί για να την ανορθώσει. Η ενορία μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει τριπλασιαστεί διότι έχουν έρθει πολλοί νέοι και νέες από την πατρίδα για εργασία.

Η διαφορά όμως σε σχέση με την μετανάστευση σε άλλες χώρες είναι ότι η περιοχή προσέλκυσε το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό που είχε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων μεταναστών κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και εργάζονται σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, σε νοσοκομεία, σε ερευνητικά κέντρα, στη χημική βιομηχανία,σε πανεπιστήμια, τράπεζες, αεροδρόμια κλπ.

Η πόλη δηλαδή έχει εμπιστευθει σε ελληνικά χέρια όλους τους νευραλγικούς τομείς της. Για τους νέους εδώ, αλλά και για τους παλαιότερους δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ενορίας μαζεύτηκε τόσος ελληνισμός και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια.

Υπήρξε μάλιστα και κινητοποίηση από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και γράφτηκαν πολλά θετικά σχόλια.

Και η μεγάλη έκπληξη, τα μικρά ελληνόπουλα που μας συγκίνησαν με τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους, επειδή βρέθηκαν εκεί και πήραν μέρος στην τελετή με τα λευκά περιστέρια.

romfea.gr

Τα Θεοφάνεια στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας (pics)
01
Τα Θεοφάνεια στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας (pics)
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved