ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέχρι σήμερα (17/1) το λείψανο του Αγίου Λουκά στο Γαλάτσι

Μέχρι σήμερα (17/1) το λείψανο του Αγίου Λουκά στο Γαλάτσι

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2016 η υποδοχή του Ιερού Λείψανου του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε Μητροπολίτης Άργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Στην συνέχεια τελέστηκε Δέηση και ακολούθως τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, στη προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την ευλογία να μεταφερθεί και να παραμείνει προς προσκύνηση το Λείψανο του Αγίου Λουκά με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Από την πλευρά του ο κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε του π. Τίτο για την πρόσκληση, στην συνέχεια μίλησε για τον Βίο και τα Θαύματα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Θαυματουργού.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, και πλαισιούμενου από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Σχετικές ειδήσεις