ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Άνθιμος: Ο Σταυρός θα μπει στη Ροτόντα

Μητροπολίτης Άνθιμος: Ο Σταυρός θα μπει στη Ροτόντα

«Θα μπει Σταυρός στη Ροτόντα και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο να κάνουμε δημοψήφισμα», δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Έρχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον... », είπε ο κ. Άνθιμος, αναφερόμενος στο μνημείο της Θεσσαλονίκης που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, και ξανάνοιξε πρόσφατα για το κοινό.

»Εμένα, ο δήμαρχος, που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο σταυρός. Έχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα», δήλωσε ο μητροπολίτης σύμφωνα με το agioritikovima.gr.

»Ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Παιδείας. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς διαβεβαίωσε ότι «η Ροτόντα είναι μνημείο πολυ-πολιτισμικό. Δεν είναι θρησκευτικός ναός κατά κανέναν τρόπο. Δεν υπέγραψα ποτέ καμία απόφαση για την τοποθέτηση σταυρού».

Σχετικές ειδήσεις