ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη το Φεβρουάριο

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη το Φεβρουάριο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Βουκόλου θα επισκεφθεί από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου, την Σμύρνη.

Κάνει πράξη έτσι την απόφασή του να πραγματοποιεί δύο επισκέψεις κάθε χρόνο στην περιοχή της Σμύρνης. Η δεύτερη θα γίνεται τον Μάιο με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές, θρησκευτικές τελετές στους ορθοδόξους ναούς του Αγίου Βουκόλου και της Αγίας Φωτεινής. Επίσης, θα χοροστατήσει σε θρησκευτικές τελετές σε ναούς των ρωμαιοκαθολικών της πόλης.

Παράλληλα θα επισκεφθεί με τον νομάρχη Σμύρνης, τον Δήμαρχο της πόλης και τον μουφτή το ιστορικό τέμενος της πλατείας Κονάκ στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης αρχαιολογικούς χώρους αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο Σμύρνης και το Κεντρικό Ιστορικό Αρχείο της πόλης.

Έχει ανακοινωθεί επίσης η συμμετοχή του στο δεύτερο Αγιολογικό Συνέδριο και σε παρουσίαση βιβλίου. Τέλος, ο Πατριάρχης θα παρακολουθήσει τη συναυλία που θα δώσει­ —με αφορμή την επίσκεψή του— στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία κατάγεται από σμυρναίικη προσφυγική οικογένεια.

πηγη agioritikovima.gr