ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στο μπλόκο των Διοδίων Ισθμού

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στο μπλόκο των Διοδίων Ισθμού

Συνάντηση με τους αγρότες, στο μπλόκο των Διοδίων Ισθμού, είχε προχθές το πρωί ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης συζήτησε με τους αγρότες, που για έκτη συνεχόμενη ημέρα βρίσκονται στις επάλξεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δικαιότερη φορολόγηση και ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που δεν θα αποτελεί «ταφόπλακα» γι᾿ αυτούς, τις οικογένειές τους και το ίδιο το επάγγελμα του αγρότη.

Ο Σεβασμιώτατος, έξω από πολιτικές τοποθετήσεις και σκοπιμότητες, ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους αγρότες - μέλη του Ποιμνίου του - ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως και σε κάθε πιστό που έχει ανάγκη, στο πλαίσιο των ποιμαντικών, πνευματικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών αρμοδιοτήτων του, και τους τόνισε ότι, όπως αυτοί με τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα τους και την λοιπή ηθική και υλική βοήθεια τους, που ξεπερνά τα 3.000.000 € ετησίως, αγκάλιασαν και στήριξαν το τεράστιο φιλανθρωπικό δίκτυο και έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε καθημερινά 4.500 και πλέον άνθρωποι (νεόπτωχοι Κορίνθιοι) να απολαμβάνουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους, έτσι και εκείνος θα βρίσκεται το πλευρό τους και στην διάθεσή τους, όπου και όταν αυτοί κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει, προκειμένου ο αγώνας τους, που είναι και αγώνας της Εκκλησίας μας, να δικαιωθεί και να έχει αίσια έκβαση.

Σχετικές ειδήσεις