ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Ανθιμος προς τους πολιτικούς: «Επιτέλους, συμφωνήστε για το καλό της Ελλάδας» (video)

Μητροπολίτης Ανθιμος προς τους πολιτικούς: «Επιτέλους, συμφωνήστε για το καλό της Ελλάδας» (video)

Την αγωνία και τον προβληματισμό του για τις κινήσεις των πολιτικών που θέτουν σε δεύτερη μοίρα το γενικό καλό, εξέφρασε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Στο ενωτικό κήρυγμα που ως στόχο είχε να αφυπνίσει το πολιτικό σύστημα, ο Παναγιώτατος έθεσε ως προτεραιότητα στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα.

Είπε συγκεκριμένα: «Περνάμε δυσκολίες στην πατρίδα μας. Εχει διασπαστεί η ενότητά μας και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Εγώ, η γενιά μου ζήσαμε τον πόλεμο και την κατοχή, αλλά και τον εμφύλιο. Οσοι έχουν πατριωτικό φρόνημα πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει η κυβέρνηση. Παρουσιάζουμε όμως μια πολλαπλή διάσπαση μέσα στην πατρίδα μας. Εχουμε σκορπιστεί. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Οι 300 της Βουλής δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το καλό της Ελλάδας. Αυτή η διάσπαση είναι πιο επικίνδυνη απ’ότι χάσαμε μερικά χρήματα από τις τσέπες μας. Αν καταφέρουν να συνεννοηθούν θα τους γράψει η ιστορία, θα έχουν καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο».

Ο κ.Ανθιμος ανέφερε το παράδειγμα του Βασίλη Λεβέντη για τον οποίον είπε: «Τα λέει καλά ορισμένες φορές ο Λεβέντης. Και θυμάμαι, πως είχε έρθει και με βρήκε σε μια Λειτουργία πριν τις εκλογές. Προσκύνησε το Ευαγγέλιο όχι μπροστά στον κόσμο, για να τον βοηθήσει να μπει στη Βουλή. Τόσα χρόνια προσπαθούσε και τα κατάφερε γιατί είχε πίστη».

Ο κ.Ανθιμος αναφέρθηκε και στα χρήματα που μπορεί να εισπράξει το κράτος από τη λίστα Λαγκάρντ και γενικότερα από όσους έβγαλαν παρανόμως τα λεφτά τους στο εξωτερικό ενώ για τα προσφυγικό σημείωσε: «Προσοχή μεγάλη στην είσοδο των προσφύγων γιατί κατατέθηκε πρόταση να δημιουργηθεί μια πόλη 400.000 αλλοδαπών δίπλα στην Αθήνα. Δηλαδή να ανοίξουν έναν τάφο και να μας βάλουν όλους μέσα. Πιστεύω πως ο Θεός δε θα αφήσει να συμβεί».

Σχετικές ειδήσεις