ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Κάρα του Αγίου Σιλουανού για πρώτη φορά στην Ρωσία

Η Κάρα του Αγίου Σιλουανού για πρώτη φορά στην Ρωσία

Η Κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία από το Άγιον Όρος, προς ευλογία και προσκύνηση του ρωσικού λαού.

Σύμφωνα με τον Μοναχό Ερμόλαο, Εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) του Αγίου Όρους, η Τιμία Κάρα του Αγίου θα παραμείνει την Αγία Ρωσία για περίπου τρεις μήνες.

"Το μεγαλό αυτό γεγονός γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς των 1000 χρόνων Ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοναχός Ερμόλαος.

Ο εκπρόσωπος της Μονής ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, επίσης ανέφερε πως "η μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σιλουανού πρόκειται για μια παλιά επιθυμία των πιστών, αλλά και ολόκληρού του ρωσικού λαού, ο οποίος θα έχει την ευλογία να τα προσκυνήσει και να λάβει την χάρη."

Σε άλλο σημείο ο Μοναχός της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος, υπογράμμισε ότι "η Ρωσική Εκκλησία εργάζεται νυχθημερόν για το πρόγραμμα της μεταφοράς", ενώ συμπλήρωσε πως "ακόμα δεν γνωρίζει λεπτομέρειες."

Τέλος να αναφερθεί ότι η Κάρα θα παραμείνει περισσότερο στη γενέτειρα του Αγίου το Ταμπώφ, αλλά και στην περιφέρεια του Λίπετσκ.

Σχετικές ειδήσεις