ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τίμησαν τον Προστάτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη

Τίμησαν τον Προστάτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη

Εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χθες το πρωί τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Στην θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Ύδρας κ. Εφραίμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Άρτης κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Μεθώνης κ. Κλήμης και Νεοχωρίου κ. Παύλος.

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ο Κοσμήτορας του ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κοινή σύσκεψη στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικές ειδήσεις