ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας

Ξεκίνησε χθες η επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτου μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου και του καθηγητή Βάλερι Αρκάδιεβιτς Αλεξέγιεφ, προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών.

Ο σκοπός της παρούσας επίσκεψης πέντε ημερών (από 7 έως 13 Μαρτίου) είναι η βράβευσηι από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών του Πατριάρχη Νεοφυτουγια "τη συμβολή του στην ενότητα των Ορθοδόξων λαών και την προώθηση των χριστιανικών ηθικών αξιών στην κοινωνία ".

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 9 Μαρτίου, στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα. Ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα λάβει το ετήσιο βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, μαζί με την Αυτού Εξοχότητα τον κ Τόμισλαβ Νίκολιτς, πρόεδρος της Σερβίας, και τον κ Sergey Yevgenyevich Naryshkin, πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι δύο πατριάρχες, Κύριλλος της Μόσχας και Νεοφυτος της Βουλγαρίας, θα συλλειτουργήσουν σήμερα στη Μονή της Προστασίας της Θεοτόκου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του οσίου Ματρώνας της Μόσχας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι δύο Προκαθήμενοι θα πραγματοποιήσει προσευχή προς τιμήν του Βούλγαρου Αγίου Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Boguchar, που αγιοποιήθηκε πρόσφατα από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη συνάντηση των δύο Προκαθημένων.

ΠΗΓΗ ekklisiaonline.gr

Ρoή Ειδήσεων