ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πειραιώς Σεραφείμ: «Η θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ είναι ασύμβατη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πειραιώς Σεραφείμ: «Η θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ είναι ασύμβατη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Με αποδείξεις και ονόματα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σχολιάζει τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές και μέσω ανακοίνωσής του τονίζει πως το Ισλάμ απέχει πολύ από την Ευρώπη και όσα αυτή πρεσβεύει και επιθυμεί.

Αναλυτικά:

Εν Πειραιεί τη 28η Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Οι πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και την Λαχώρη του Πακιστάν από Ισλαμιστές εναντίον αδιακρίτως Ευρωπαίων πολιτών στην πρώτη και Ρωμαιοκαθολικών Πακιστανών στη δεύτερη που εόρταζαν το Πάσχα τους, επαναφέρει τραγικά το παγκόσμιο πρόβλημα ασφάλειας που απειλεί η ιδεοληψία του Ισλάμ, γεγονός που επιμελώς αποσιωπάται ή αποκρύπτεται από δημοσιογραφικούς καλάμους που ή ευρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Σουνιτικό μπλόκ που πληρώνει καλά!!! ή ανήκουν στον ευρύ κύκλο των λεγομένων «χρησίμων ηλιθίων» του συστήματος ή βαθιά ιδεοληπτικοί κινούνται από το δαιμονικό μίσος τους κατά του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας και θεωρούν το Ισλάμ ως δήθεν πρόσφορο μέσο για την εκζητουμένη απομείωσή τους.

Είναι ενδεικτικό πως αξιόλογοι δημοσιογράφοι φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται για τις εγκληματικές αυτές ενέργειες όπου τα θύματα και οι θύτες έχουν το ίδιο τραγικό τέλος «Ποιος φταίει; Το Ισλάμ; Τότε μήπως φταίει και το Ευαγγέλιο για τα εγκλήματα των Σταυροφόρων ή του Μπούς;» (Εφημ. Real News 26/3/2016, σελ. 28) παραθεωρώντας απαράδεκτα ότι το μεν Ισλάμ στο ιερώτατό του Βιβλίο που προσωποποιείται ο «Θεός», εμπεριέχει όλη αυτή την απάνθρωπη εγκληματική και αιματηρή ιδεολογία της δολοφονίας των αντιφρονούντων και του ιερού πολέμου για την «πίστη», ενώ στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν υπάρχει η παραμικρή νύξι για πόλεμο κατά των απίστων ή για πολεμικό αγώνα για την επικράτηση του Ευαγγελικού κηρύγματος. Αντιθέτως η αγάπη προς τους εχθρούς θεωρείται το μοναδικό κριτήριο για την προς τον Θεό ομοήθεια και την ομοίωση του ανθρώπου προς τον Δημιουργό του, «πλην αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί υψίστου, ότι αυτός χρηστός εστιν επί τους αχαρίστους και πονηρούς. Γίνεσθε ούν οικτίρμονες, καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί.» (Λουκ. 6,35-36).

Οι δολοφόνοι καμικάζι αυτοκτονίας που σκοτώνονται, σκοτώνοντας τους «απίστους» εφαρμόζουν κατά γράμμα την εντολή του δήθεν Θεού στο προσωποποιημένο του βιβλίο Κοράνιο, της σούρας «Τα λάφυρα» (Al anfal) που αναφέρεται στη μάχη του Μπέντερ όπου οι Μουσουλμάνοι υπό τον Μωάμεθ επετέθησαν σε καραβάνι της Μέκκας και στον στίχο 17 που λέει: «Τους απίστους δεν τους σκοτώνετε εσείς αλλά ο Θεός. Όταν ρίχνεις το ακόντιό σου δεν το ρίχνεις εσύ, αλλά ο ίδιος ο Θεός προκειμένου να δοκιμάσει τους πιστούς του με δοκιμασία η οποία είχε λαμπρά αποτελέσματα» και στον στίχο 18 «ο Θεός το κάνει αυτό επειδή ακυρώνει τα σχέδια των απίστων». Στην σούρα «Το στρωμένο τραπέζι» (Al maida) στον στίχο 33 αναφέρεται ότι λέει ο «Θεός»: «Να ποια θα είναι η αμοιβή όσων πολεμούν το Θεό και τον Απόστολό Του θα σκοτώνονται, θα σταυρώνονται, θα κόβονται τα χέρια και τα πόδια τους, θα εξορίζονται από τη χώρα τους» και στην σούρα που προαναφέρθηκε «Τα λάφυρα» στο στίχο 12 ο «Θεός» διακηρύσσει: «Θα γεμίσω με τρόμο τις καρδιές των απίστων. Χτυπήστε τους στο τράχηλο και στις άκρες των δακτύλων τους». Τότε λοιπόν υπήρχε το δόρυ και το μαχαίρι που ο Θεός του Ισλάμ με το χέρι των πιστών εξακόντιζε, σήμερα υπάρχει η βόμβα και η ανατίναξι γιατί η υποχρέωσι των πιστών είναι λέει ο «Θεός» στο Κοράνιο στην σούρα «Μωάμεθ» (Muhamand) στο στίχο 4 «όταν συναντάτε τους απίστους να τους σκοτώνεται και να τους σφάζετε».

Όλα αυτά βέβαια γιατί στη σούρα «Το όρος Σινά» (Al tour) στο στίχο 17 «όσοι φοβούντια τον Κύριο θα μπούν στους κήπους και θα απολαύσουν τις χαρές», στο στιχ. 19 «φάτε πιείτε και χαρείτε ως ανταμοιβή των πράξεών σας», στο στιχ. 20 «ξαπλώστε σε καλοστρωμένα κρεββάτια και σμίξτε με αγνές παρθένες, οι οποίες έχουν μαύρα και μεγάλα μάτια», στο στιχ. 22 «θα τους προσφέρουμε καρπούς και κρέατα της αρεσκείας τους». Στη σούρα «Το γεγονός» (Al uakia), στο στιχ. 8 διασαλπίζεται «άλλοι θα πάνε στα δεξιά, ευλογημένοι αυτοί στα δεξιά», στο στιχ. 15 «θα αναπαύονται σε χρυσούφαντα ανάκλιντρα στολισμένα με πέτρες πολύτιμες» στο στιχ. 17 «γύρω τους θα περιφέρονται νεαροί αγέραστοι με κύπελλα, με κανάτες και ποτήρια γεμάτα με ποτά εκλεκτά», στο στιχ. 22 «θα κάθονται μαζί τους αγνές παρθένες με μαύρα μάτια αυτή θα είναι η αμοιβή για τις πράξεις τους».

Για να τα ζήσουν όλα αυτά πρέπει λέει ο Θεός του Ισλάμ στη σούρα «Ο σίδηρος» (Al hadid) στιχ. 21 «να πολεμάτε λοιπόν με γενναιότητα για να σας συγχωρήσει ο Κύριος και να απολαύσετε τις ηδονές του παραδείσου».

Επομένως κατόπιν των ανωτέρω που δεν είναι ούτε ιδεοληψίες, ούτε καλά πληρωμένες τοποθετήσεις αλλά ad hock αυτό που πράγματι κηρύσσει το Ισλάμ και που εφαρμόζεται κατά γράμμα στις παραπάνω τραγωδίες οι δολοφόνοι που ανατινάζονται σκοτώνοντας τους «απίστους» για να «απολαύσουν τις ηδονές του παραδείσου»!!! για το Ισλάμ είναι μάρτυρες του «Θεού» και άξιοι τιμής και δόξας, ενώ οι Σταυροφόροι που ανεφέρθησαν όντως διαστρέβλωσαν το Ευαγγέλιο σαν γνήσια τέκνα του Παπισμού, που αποτελεί απολυταρχικό σύστημα μυστικιστικής κοσμοθεωρίας και διαστροφής της εννοίας της Εκκλησίας, που διέστρεψε την Εκκλησιολογία Της και απεδείχθη νέος ρωμαικός εθνισμός (paganismus) υπό πνευματική μεταμφίεσι που δηλητηρίασε την καρδιά της Εκκλησίας και αφήρεσε την μυστική ελευθερία εν Χριστώ κάθε ανθρώπου και απέβη το αναπόφευκτο αίτιο του Προτεσταντισμού, του αθεισμού και του μηδενισμού. Άλλωστε μη λησμονούμε ότι η αληθής πτώσι της Κωνσταντινουπόλεως δεν έγινε το 1453 αλλά το 1204 από την Δ΄ Σταυροφορία.

Συνεπώς το Ισλάμ ως θρησκευτική παραδοχή ευθύνεται για τα πολυώδινα βάσανα των πολυνέκρων επιθέσεων και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ είναι ασύμβατη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανεξιθρησκείας και της ανεκτικότητος και οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν μπορούν να αποδεχθούν εφιαλτικές απόψεις σαν εκείνες του R. N. Coudenhov E-Kalergi στο σύγγραμμά του Praktischer Idealismus ή του κ. G. Soros που προ τριμήνου δήλωσε στην Τουρκία ότι χρηματοδότησε Μ.Κ.Ο. με 11 δισεκατομμύρια δολάρια για να πλημμυρίσουν με Μουσουλμάνους την Ευρώπη.

Τα ανωτέρω επιρρωνύει η πρόσφατη κοινή συνέντευξη του Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στις Εφημερίδες, την Γερμανική «Die Welt», την Ιταλική «La Repubblica», την Ισπανική «El Pais», την Βελγική «Le Soir», την Γαλλική «Le Figaro και τις Ελβετικές «La Tribune de Geneve» και «Der Tagesanzsiger»: «Φαίνεται σαν η τρομοκρατία η οποία μας χτυπά σήμερα να ήταν εισαγόμενη αλλά εκείνοι που διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν εδώ, πέρασαν από τα Σχολεία μας και έλεβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού αλλά έρχονται από εδώ».

Τέλος εντύπωση προκαλεί στον 21ο αι. η αποδοχή από τους δήθεν προοδευτικούς μιάς επίσημης διακήρυξης ρατσισμού και κατωτερότητος της γυναίκας που σηματοδοτεί η μουσουλμανική μαντίλα, την οποία θεσμοθετεί ο ψευδοθεός του Ισλάμ στη σούρα «Οι συνασπισμένες φυλές» (Al ahzamb) στιχ. 59 «Προφήτη παράγγειλε στις γυναίκες σου, στις κόρες σου και στις γυναίκες των πιστών να αφήνουν την καλύπτρα τους να κρέμεται μέχρι τα πόδια, έτσι δεν θα τις αναγνωρίζουν εύκολα και δεν θα τις συκοφαντούν». Γιατί στην σούρα «Οι γυναίκες» (Al nisa) στιχ. 34 «Οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες, λόγω της ιδιαιτερότητος με την οποία τους ανύψωσε ο Θεός πάνω από τις γυναίκες...εκείνες των οποίων την ανυπακοή φοβάστε να τις μαλώνετε, να τις απομακρύνετε από το κρεββάτι σας και να τις δέρνετε» 700 χρόνια μετά την διακήρυξη του αληθινού Θεού διά του Αποστόλου των Εθνών θείου Παύλου: «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ· πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ. 3, 28) Απορίας άξιο είναι η σιωπή του φεμινιστικού κινήματος και των ψευδοακτιβιστών της ισότητος των ανθρώπων. Αλλά φαίνεται ο φόβος και ο τρόμος ή το χρήμα κλείνουν τα στόματα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ