Κορίνθου Διονύσιος: Να εντείνουμε τους αγώνες μας

Newsroom Newsroom

Κορίνθου Διονύσιος: Να εντείνουμε τους αγώνες μας

Στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιάτου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την 17 Απριλίου 2016, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Λίγο πριν την απόλυση ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών εστιάζοντας σε ένα από τα νοήματα της Βασιλείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, το οποίο είναι βαθιά αλληγορικό και στις μέρες μας περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Βασιλεία του Χριστού μας, που ταυτίζεται με το πρόσωπο Του, δεν είναι βασιλεία επίγεια, όπου οι άρχοντες κατακυριεύουν και οι ισχυροί κατεξουσιάζουν αλλά είναι Βασιλεία επουράνιος, στην οποία όποιος επιθυμεί να εισέλθει οφείλει να γίνει δούλος και διάκονος των άλλων, όπως έκανε και ο Ίδιος ο Χριστός προσφέροντας το Τίμιο Αίμα Του για την σωτηρία και την αθανασία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στον ΣΤ΄ και τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε για την χρονική στιγμή που ήδη διανύουμε, δηλαδή την ολοκλήρωση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εξ αφορμής λοιπόν αυτής της συγκυρίας επεσήμανε στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι επιβάλλεται μέσω της ειλικρινούς μετανοίας, έστω και την ύστατη στιγμή, να εντείνουμε τους αγώνες μας, ώστε ο Κύριος μας που θέλει «πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν», να μας αξιώσει να βιώσουμε τα Άχραντα Πάθη Του και την Ένδοξό Του Ανάσταση.

Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσους με την παρουσία τους συμμετείχαν στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς και παρακολούθησαν τις σχετικές ομιλίες του.

Ευχήθηκε δε στους Ιερείς της Πόλεως της Κορίνθου και στους παρισταμένους πιστούς καλό Πάσχα υπενθυμίζοντας τους ακόμα την υποχρέωσή τους, ως Χριστιανοί, να παρευρεθούν στο σύνολο των Ακολουθιών και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

ΠΗΓΗ romfea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved