ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Τίμιος Σταυρός από την Μονή Ξηροποτάμου στην Αρναία Χαλκιδικής (video)

Ο Τίμιος Σταυρός από την Μονή Ξηροποτάμου στην Αρναία Χαλκιδικής  (video)

Η Αρναία Χαλκιδικής υποδέχθηκε την Μεγάλη Δευτέρα το γνωστό τμήμα του Τιμίου Σταυρού, το φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους.

το Ιερό αυτό κειμήλιο μεταφέρεται κατ’ έτος στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων από το Σάββατο του Λαζάρου και παραμένει στην Ενορία αυτή προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, οπότε και επιστρέφει στην Ιερά του Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους.

Επιστρέφοντας λοιπόν, στάθμευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

Τον πολύτιμο αυτό θησαυρό υπεδέχθη ο Ιερός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και ο ευλαβής Λαός της Αρναίας και των περιχώρων, μαζί με τους άρχοντες του τόπου. Διεκρίναμε τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χαράλαμπο Λαζαρίδη, τον τέως Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα, τον αρναιώτη Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητος Αρναίας κ. Γεώργιο Διαμαντούδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχο κ. Θεολόγο Τζουμαΐλη και πολλούς Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις