ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κεφαλληνίας Δημήτριος: Ανάσταση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

Κεφαλληνίας Δημήτριος: Ανάσταση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

Την διαδικασία που θα ακολουθηθεί σήμερα Μ. Σάββατο στο Αργοστόλι ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος .

Και φέτος η Ανάσταση θα γίνει στην πλατεία Βαλλιάνου και στη συνέχεια με πομπή οι πιστοί θα οδηγηθούν στον Ι. Ν. των Αρχαγγέλων όπου θα τελεστεί Θ. Λειτουργία. «Με ευταξία και ησυχία θα κάνουμε όλοι μαζί Ανάσταση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου», είπε ο Μητροπολίτης και συνέχισε «έχουν δικαίωμα όλοι να χαρούν την Ανάσταση και ιδιαίτερα τα παιδιά, που πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα, καθώς και οι ηλικιωμένοι. Όλοι μας έχουμε ιερό καθήκον να προστατέψουμε την τελετή της Ανάστασης, ώστε να την χαρούν και όλοι. Για αυτόν το λόγο, οι Χριστιανοί θα είναι επί της πλατείας και γύρω από την εξέδρα, κοντά στο ιερό Ευαγγέλιο, στον Επίσκοπο και τους κληρικούς, ώστε να συμμετέχουν όλοι και να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη».

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε ακόμη ότι η Ανάσταση στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα θα γίνει στον αύλιο χώρο, στο Λιθόστρωτο, ενώ στην ενορία του Αγίου Νικολάου επίσης θα γίνει έξωθεν του ναού, όπως διαβάζουμε στο kefalonianet.gr

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, θα τελεστεί αναστάσιμος Όρθρος και Θ. Λειτουργία στις 8:00 το πρωί στον Αγ. Ελευθέριο, τη Σισσιώτισσα και τον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας, από όπου στη συνέχεια με πομπή οι πιστοί θα οδηγηθούν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για ανταλλαγή ευχών και μοίρασμα αυγών.

Σχετικές ειδήσεις