ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άργος: Εορτασμός Αγ. Πέτρου του Θαυματουργού (pics+video)

Άργος: Εορτασμός Αγ. Πέτρου του Θαυματουργού (pics+video)

Η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Αργολίδος Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζουσών του Μουσικού Ομίλου Φιλαρμονικής Άργους «ΟΡΦΕΑΣ» προς ευλογία των πιστών, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Φ.Στεφανόπουλος και Β. Σίδερης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος ο αντιδήμαρχος Δ.Κρίγκος, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου κα.

Στο τέλος της λιτανείας των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του Αγίου Πέτρου ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, προς τιμήν του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, παρέδωσε στους δημότες τη νέα πλατεία Αγίου Πέτρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων