ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Κύπρο η εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας

Στην Κύπρο η εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας

Πλήθος προσκυνητών υποδέχθηκαν στην Λευκωσία την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαΐου 2016, στην οδό Πατριάρχου Πέτρου Ζ΄ και ακολούθησε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Την Εικόνα μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, την υποδέχθηκε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος με τη συμμετοχή του Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη, του Αστυνομικού Διευθυντού Λευκωσίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, του ιερού Κλήρου, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λακατάμιας, εκπροσώπων τοπικών Αρχών, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Αμέσως μετά την υποδοχή, πραγματοποιήθηκε Δοξολογική δέησις και αμέσως μετά, ακολούθησε η Εσπερινή Ακολουθία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεβασμία Εικόνα κατέφθασε στην Κύπρο, προς ευλογία του πιστού λαού, με την ευκαιρία των εορτασμών και της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου, η οποία εκ μεταθέσως έχει μεταφερθεί για τις 8 Μαΐου 2016.

Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Μαΐου 2016, και κατά τις ημέρες παραμονής της ο Ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Καθημερινά, θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων