Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στη Μακρακώμη για το Ναό του Αγ. Παΐσίου

Newsroom Newsroom

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στη Μακρακώμη για το Ναό του Αγ. Παΐσίου

Το σημείο όπου θα ανεγερθεί ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο ύψωμα πάνω από την πόλη της Μακρακώμης, επισκέφθηκε χθες (7/5) ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Κυρίτση.

Ως γνωστόν οικόπεδο 2 στρεμμάτων έδωρησε στην Μητρόπολη η εκ Μακρακώμης καταγόμενη κ. Αργυρώ Τζαμάρα με μοναδικό σκοπό την ανέγερση του Ιερού Ναού εις τιμήν του Οσίου Παϊσίου.

Το οικόπεδο ευρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στην πόλη της Μακρακώμης, από δε το σημείο φαίνεται ολόκληρη η κοιλάδα του Σπερχειού και εις το βάθος η πόλη της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του και πολύ σύντομα θα προγραμματίσει της εργασίες εκχερσώσεως για να είναι όλα έτοιμα στις 12 Ιουλίου ημέρα εορτής του Οσίου Παΐσίου κατά την οποία θα θέσει τον θεμέλιο λίθο.

Πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής έδωσε ο βοσκοποιμένας κ. Αλέκος Αλεξιάς ο οποίος ιδιαιτέρως εχάρει για την πρωτοβουλία της Μητροπόλεως να ανεγερθεί ο Ναός του Οσίου Παϊσίου, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Οι κάτοικοι της Μακρακώμης και των γύρω περιοχών θεωρούν μεγάλη τους τιμή να έχουν στην περιοχή τους ναό του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος έλαβε το απολυτήριο του Στρατού από την πόλη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved