ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Κουραστήκαμε να ασχολούμαστε συνέχεια με τον Φίλη

Ιερώνυμος: Κουραστήκαμε να ασχολούμαστε συνέχεια με τον Φίλη

Στην αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχών και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, ειδικά στο ζήτημα των θρησκευτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα, όπου παρίσταται στην τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη. Έχει μια θεωρεία ο κ. Φίλης. αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1 και πρόσθεσε, πως, «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια».

Σε ερώτηση, εάν στη απάντηση του αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι, ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία» και διευκρίνισε πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

«Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος και αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων, είπε πως, είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται». Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε, πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε...»

Σχετικές ειδήσεις