Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος: «Η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα»

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος: «Η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα»

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος υποδέχθηκε στις Σέρρες το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, της εν Κλεισούρα Καστορία ασκησάσης, στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Η δεξιά χείρα της Οσίας Σοφίας, μιας σύγχρονης Αγίας με πολλά θαύματα που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Καστορίας μεταφέρθηκε στις Σέρρες μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Σεβ. κ. Θεολόγος στο λόγο του, και την κόμισαν ο Αρχιμανδρίτης π. Λούπος Κουκουρίκος και o αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Πνευμονίδης.

Τελέστηκε δοξολογία και στη συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πατέρων της Ιεράς Μονής αλλά και ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, χοροστατούντους του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Για τα χαριτόβρυτα λείψανα στα οποία αναπαύεται το πανάγιο πνεύμα του Δεσπότου και Λυτρωτή Χριστού μίλησε ο Μητροπολίτης της Μακεδονικής πόλης προς το πυκνό εκκλησίασμα που ανανεωνόταν συνεχώς προκειμένου να προσκυνήσει την Οσία Σοφία υπογραμμίζοντας τη προτροπή της Οσίας στα ποντιακά «πολλά υπομονή» προς τους πιστούς λέγοντας ότι η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα κατά τον Θείο Παύλο.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για λίγες στην Ιερά Μονή προς προσκύνηση.