Φρίκη δίχως τέλος: Ανεξέλεγκτες οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Στους 44 οι νεκροί (Vids)

Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη σήμερα…

Δωρεάν μετακίνηση για αστυνομικούς και πυροσβέστες με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την δωρεάν μετακίνηση όλων των ένστολων, Αστυνομίας…

Αποκλειστικό: Δεν υπάρχει υποψηφιότητα Αλβέρτη για το Δήμο Αθήνας - Τι λέει ο ίδιος στο Newsbomb.gr

Φραγκίσκος Αλβέρτης: Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί…

Δολοφονία Άννυ - Σοκάρει ο πατέρας της: «Εγώ τεμάχισα την κόρη μου»

Δολοφονία Άννυ: Οι φρικιαστικές σκηνές της άγριας…

Μητσοτάκης: Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ περνά από τον σεβασμό της μειονότητας

Η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) μετέδωσε…

Λειτουργία Μητροπολίτη Χίου στην Παναγία Οινουσσών

Λειτουργία Μητροπολίτη Χίου στην Παναγία Οινουσσών

Ο Μητροπολίτης Χίου επέλεξε τις Οινούσσες για να λειτουργήσει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων από τα τουρκικά παράλια, αρχές και δεκάδες κάτοικοι το πρωί της Δευτέρας έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Μάρκου, δίνοντας το "παρών" σε μία νησίδα που το μόνο δείγμα ζωής σε αυτή είναι το εθνοφυλάκιο της Παναγιάς με τα στελέχη της 96 ΑΔΤΕ "Χίος" στην κορυφή της.

Οι αρχές της Χίου έφθασαν στη νησίδα με το σκάφος 611 του Λιμενικού Σώματος ενώ οι πολίτες έφθασαν με το πλοίο "Sun Nicolas" που είχε ναυλωθεί από τον Σύλλογο Φίλων Οινουσσών για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Απευθυνόμενος στο ποίμνιο ο Μητροπολίτης Χίου εξήγησε, πριν τη Θεία Λειτουργία τον συμβολισμό των αρχιερατικών αμφίων, ενώ λίγο αργότερα έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο. "Υπέρ της Ελληνικής νήσου ταύτης..." μνημόνευσε εμφανώς συγκινημένος για να καλέσει λίγο αργότερα τους πιστούς να ψάλλουν μαζί τον εθνικό ύμνο.

"Πολλοί θα περίμεναν σήμερα να πω πολλά, όμως τι περισσότερο να πω από τα λόγια της Θείας Λειτουργίας μπροστά το Ιερό Θυσιαστήριο αυτού του Ιερού Ναού" είπε ο Μητροπολίτης Χίου.

Μάλιστα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης έδειξε στους πιστούς το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε στις 30 Απριλίου 2016 στο Ευαγγέλιο της Παναγιάς. "Εδώ είναι Ελλάς..." είχε γράψει, μετά τα γνωστά επεισόδια με τους γείτονες.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της 96 ΑΔΤΕ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η νησίδα να καθαριστεί πλήρως από τα πλαστικά και τα σωσίβια των μεταναστών, να γίνουν χορτοκοπές καθώς και να ασπριστεί το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς.

Πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών (Σ.Φ.Ο.) που βοήθησε στη μετακίνηση των πιστών και προσέφερε παγωμένα νερά και γλυκά στους παρευρισκομένους, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.