ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ο οποίος είναι προσωρινά και ο οικείος εφημέριος του Ναού και εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών που ήρθαν να προσκυνήσουν την χάρη της Αγίας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Μυροφόρα Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, η οποία αγάπησε και δόξαζε στη ζωή της, καθημερινά το Θεό και τον Χριστό.

Να αναφερθεί ότι την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στη Χαλέπα Χανίων, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ο οποίος προσωρινά έχει αναλάβει και διακονεί σε αυτόν το Ναό και συμπροσευχούμενων πλειάδος Κληρικών και ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στην ευλογημένη βιοτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο Χριστός ήταν η ζωή για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Σχετικές ειδήσεις