ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στο Νιόκαστρο της Πύλου

Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στο Νιόκαστρο της Πύλου

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου, τέλεσε χθες, Σάββατο (06/08/2016) ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρουσία πλήθους πιστών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών.

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, το έργο αποκαλύφθηκε και παραδόθηκε στο κοινό από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση - Κεχαγιά.

Η παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών έγινε από την Ευγενία Γερούση, πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και νυν διευθύντρια της ειδικής υπηρεσίας προβολής και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης δημιουργίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το παρών στην τελετή έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τιμήθηκε με το «Σταυρό της Μητροπόλεως Μεσσηνίας» από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην συμβολή του Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο στο έργο αυτό αλλά και στο σύνολο των 58 έργων που εξελίχθηκαν και εξελίσσονται στην περιοχή. Επιπρόσθετα, ανάλογη τιμή αποδόθηκε και στην πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Στη λαμπρή τελετή παρευρέθησαν, επίσης, η πρώην υπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρης, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία κ. Χρυσομάλλης.

Μάλιστα, τόσο ο οικοδεσπότης δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης όσο και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκαναν λόγο για μια μεγάλη σελίδα που ανοίγει για τη Μεσσηνία με ένα ξεχωριστό και άξιας αναφοράς σύμπλεγμα έργων.

Σχετικές ειδήσεις