ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ντροπή: Καταργούν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

Ντροπή: Καταργούν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία!

Σε μια απαράδεκτη και άκρως αντεθνική κίνηση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, καταργώντας με το «έτσι θέλω» το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία και αντικαθιστώντας το με ένα μάθημα «Ιστορίας των Θρησκειών».

«ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως επίκειται τετ-α-τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, σε μια προσπάθεια να προληφθούν και να κατευναστούν οι όποιες αντιδράσεις από την πλευρά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και δεν βρίσκεται ουδείς εντός της κυβέρνησης να σταματήσει τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο οποίος επιδίδεται σε μια απίστευτου μίσους πολεμική απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τον Χριστιανισμό και την Πατρίδα.

Καθίσταται δε απολύτως φανερό πλέον ότι τόσο η ορθόδοξη πίστη όσο και η Εκκλησία στοχοποιούνται με τον πλέον ανίερο τρόπο, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων να επιθυμεί διακαώς τον απόλυτο εξοβελισμό οτιδήποτε αναφέρεται και αφορά στη διδασκαλία του Χριστού.

Επί της ουσίας, ο κ. Φίλης σιγοντάρεται από τους ταγούς του Μνημονίου, καθώς υπάρχει κατευθυντήρια γραμμή από τους δανειστές μέσα στη μνημονιακή σύμβαση να εκδιωχθεί η Εκκλησία από κάθε δραστηριότητα της εθνικής παιδείας, αφού αυτή επιμένει για αντίσταση του κόσμου απέναντι στα αιμοδιψή «κοράκια» των δανειστών, που δεν θέλουν να μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση, αντί να αποτελέσει τον απόλυτο θεματοφύλακα του Συντάγματος, αφήνει ανθρώπους σαν τον κ. Φίλη και τις Επιτροπές του να εισαγάγουν δήθεν «καινοτομίες» στο εκπαιδευτικό σύστημα των νέων παιδιών.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: θεωρούν επικίνδυνη τη θρησκευτική συνείδηση, βλέπουν την ορθόδοξη πίστη ως μίασμα, λογίζουν την ιστορική μνήμη ως κάτι ρυπαρό.

Ανοίγει ξανά η κουβέντα για τα «φιλέτα» της Εκκλησίας;

Την ίδια ώρα, πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν αποκλείεται στο «ραντεβού» Τσίπρα - Ιερωνύμου να ανοίξει το θέμα της αξιοποίησης των «φιλέτων» της Εκκλησίας, με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει πάση θυσία να έχει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου, καθώς η κυβέρνηση γυρεύει εναγωνίως «ζεστό» χρήμα.

Το τι θα γίνει τελικώς, μένει να φανεί...

Σχετικές ειδήσεις