Τηλεφώνημα για βόμβα στο Παλαί Ντε Σπορ όπου μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας

Στις 19:22 της Παρασκευής, άγνωστος τηλεφώνησε στο…

Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Live Chat Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Νταρουσάφακα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να επιστρέψει στις…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Καραμανλής στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί…

Οι Αρχιερείς Κρήτης «συγκλίνουν προς ένα πρόσωπο» για τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Οι Αρχιερείς Κρήτης «συγκλίνουν προς ένα πρόσωπο» για τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

«Εντυπωσιάστηκα από τα ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια όλων για το πρόσωπό σας». Η φράση αυτή που απεύθυνε αρχιερέας προς τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο Διαμαντάκη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της προσυνοδικής συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης έχουν προγραμματίσει την τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας Κρήτης προβλέπει πως το θέμα της εκλογής σε χηρεύουσα Μητρόπολη τίθεται στην πρώτη συνεδρίαση της Συνόδου μετά την εκδημία του εκλιπόντος Μητροπολίτη, το ετήσιο μνημόσυνο για τον μακαριστό κυρό Νεκτάριο, αποτέλεσε την «χρυσή ευκαιρία» για να προχωρήσει η Σύνοδος πολύ γρήγορα τις διαδικασίες και να επιδιώξει μια εκλογή πριν συμπληρωθούν σαράντα μέρες από την εκδημία του μακαριστού κυρού Ευγενίου.

Έτσι, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τα μέλη της Συνόδου στην «άτυπη Σύνοδο» του Σαββάτου, η οποία είχε στο επίκεντρο της δύο βασικές επιδιώξεις: Να διαπιστωθεί από τις τοποθετήσεις και τις απόψεις των μελών της Συνόδου, αν εξακολουθεί να ισχύει η πρόθεσή τους για να προχωρήσει γρήγορα η εκλογή νέου Μητροπολίτη –και το σημαντικότερο – αν υπάρχουν περιθώρια να συγκλίνουν προς το πρόσωπο ενός υποψηφίου, εκφράζοντας τις απόψεις τους για τους εν δυνάμει υποψηφίους ή αν θα πρέπει να μείνει το θέμα εκτός της τακτικής συνεδρίασης για να εξεταστεί σε επόμενη τακτική ή έκτακτη Σύνοδο.

Πηγή: anatolh.com