ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με μέλη της «Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες» στην Ευρώπη συναντήθηκε ο Ιερώνυμος

Με μέλη της «Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες» στην Ευρώπη συναντήθηκε ο Ιερώνυμος

Το μεταναστευτικό ζήτημα αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME).

Τα μέλη της CCME δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και τόνισαν ότι τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας. Υπογράμμισαν μάλιστα την ανάγκη να αναπτυχθούν μηχανισμοί στήριξης της Ελλάδας για το θέμα του μεταναστευτικού. Επιπρόσθετα, επισήμαναν την ανάγκη ανάληψης των ευθυνών από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο κοινής διαχείρισης και ανάληψης ευθυνών όλων των χωρών για το μεταναστευτικό.

Τα μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη, με επικεφαλής την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής και μέλη από Γαλλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία και Γερμανία συνεδρίασαν στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρόντες στη συνάντηση, ο διευθυντής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η προϊσταμένη του Κέντρου Ευθαλία Παππά, ο κ. Αντ. Παπαντωνίου, επίτιμος πρόεδρος της CCME και άλλοι συνεργάτες του Κέντρου.

Σχετικές ειδήσεις