ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας (vid)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας (vid)

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα». Την εκτίμηση αυτή εκφράζει, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Μεγαλονήσου είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανέγερση σχολικών ιδρυμάτων «στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega One της Κύπρου, «μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ετοιμαστούν δέκα νηπιαγωγεία με στόχο μέσα σε δύο χρόνια να γίνουν δημοτικά και σε έξι έτη γυμνάσια και λύκεια, στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές, από τους οποίους θα έχουν την απαίτηση να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι που να είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Όπως ανέφερε δε ο κ. Χρυσόστομος, «υπήρξε στόχος για τη δημιουργία τέτοιου είδους εκπαιδευτηρίων από παλαιότερα, εντούτοις αναβλήθηκαν οι σχεδιασμοί λόγω της οικονομικής ύφεσης».

«Ένας μοναχός ο οποίος έρχεται ενάντια στη φύση δίνει πολύ πιο δύσκολο αγώνα από ένα ομοφυλόφιλο ο οποίος πιο εύκολα μπορεί να έρθει ενάντια σε κάτι αφύσικο, όπως η ομοφυλοφιλία», προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και συνεχίζει: «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογικό, είναι αμαρτία».

«Το αφύσικο πιο εύκολα το υπερπηδάς και όμως έχουμε καταξιωμένους κληρικούς που έζησαν μία όμορφη πνευματική ζωή. Ως κοινωνία έχουμε ξετσιπωθεί και πρέπει υπερπηδήσουμε την ανωμαλία», αναφέρει ο προκαθήμενος της κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου:

Σχετικές ειδήσεις