ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νέα συνάντηση Ιερώνυμου – Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας

Νέα συνάντηση Ιερώνυμου – Γαβρόγλου στο υπουργείο Παιδείας

Ειδήσεις | Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:Το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας περνά σήμερα το μεσημέρι στις 15:30 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προκειμένου να συναντηθεί με το νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Η συνάντηση, αναμένεται να είναι εθιμοτυπική και ανταποδοτική της αντίστοιχης που έκανε ο κ. Γαβρόγλου στις 21 Νοεμβρίου στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ωστόσο, κατά τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου – υπουργού Παιδείας, θα συζητηθούν και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Άλλωστε και η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών είχε διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα και είχε κινηθεί πέρα από τα όρια της εθιμοτυπίας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας και το ζήτημα των θρησκευτικών, για το οποίο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, είχε διαβεβαιώσει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεργασία, στο πλαίσιο της λειτουργίας και των ειδικών επιτροπών Πολιτείας - Εκκλησίας που έχουν συσταθεί με κοινή απόφαση.

Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο υπουργός Παιδείας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το διάλογο από μηδενική βάση.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχετικές ειδήσεις