ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Ελληνα συνεργάτη του Τραμπ, Γ. Παπαδόπουλο

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Ελληνα συνεργάτη του Τραμπ, Γ. Παπαδόπουλο

Με τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο στενό συνεργάτη και σύμβουλο του νεοεκλεγέντος Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Donald Trump συναντήθηκε προχθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στο περιθώριο του ετήσιου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση διάρκειας τριάντα λεπτών με τον κ. Παπαδόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο της συνάντησης, ενημέρωσε τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για το έργο που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η “Αποστολή” για την ανακούφιση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες εάν εξακολουθήσουν να υφίστανται οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές για τον τόπο, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr

Συζητώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την προκλητική ρητορική της Άγκυρας και το πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών και την πορεία της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τέλος, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να μεταφέρει τις ευχές του στο νέο Πρόεδρο των Η.Π.Α. για μία ευδόκιμη θητεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την Εκκλησία, τον ελληνικό λαό και τις εξελίξεις στις Η.Π.Α.

Σχετικές ειδήσεις