ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος: Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος: Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε χθες, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, με την ευκαιρία της μνήμης του.

Της συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος και ο Ιεράρχης, Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους ιερείς της ενορίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας έκανε ο Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ.Γεννάδιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη για την τιμητική του πρόσκληση, μίλησε για τον θεσμό της Εκκλησίας και το τι μπορεί να προσφέρει σήμερα στον σύγχρονο άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και την πληρότητα μέσα στην καρδιά του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον πανάγιο Νικόλαο, όπως τον χαρακτηρίζει ο ιερός υμνωδός και τους πολλούς ασκητικούς, φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς αγώνες του μέσα στην Θεοΐδρυτη Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης μίλησε και ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στην σύγχρονη κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες και το έθνος μας.

"Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός, και κρατήστε το καλά αυτό το σύνθημα στη ζωή σας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος ο Μητροπολίτης Σερρών απευθύνθηκε στον λαό της Λάρισας τονίζοντας "να δοξάζεται τον Θεό που έχετε τέτοιο Ιεράρχη, ο Λαρίσης Ιγνάτιος είναι ένα σημείο αναφοράς για την Εκκλησία και πρέπει να είσαστε περήφανοι γι αυτό."

Σχετικές ειδήσεις