ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατακεραυνώνει τους «Αγαπούληδες» του Θεού και τους… Οικουμενιστές.

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατακεραυνώνει τους «Αγαπούληδες» του Θεού και τους… Οικουμενιστές.

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγειαλείας Αμβρόσιος αφήνει για άλλη μια φορά αιχμές για τη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και κάνει λόγο για τους… «αγαπούληδες» του Θεού οι οποίοι κατακρίνουν όλους όσοι εκφράζουν εκκλησιαστικό αντίλογο.

Ολόκληρο το μήνυμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου όπως αναρτήθηκε στο προσωπικά του blog:

«Η προσφάτως εορτασθείσα μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Κερκύρας, αλλά και η εκείσε μετάβασις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου έφεραν στη μνήμη μας μερικά στοιχεία από τη ζωή, ή μάλλον από τά θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος, τα οποία αποκτούν πολύ μεγάλη σημασία για τα σημερινά δρώμενα στο χώρο της Εκκλησίας! Είναι μηνύματα με πολλούς αποδέκτες!

Αφιερώνουμε, λοιπόν, τις παρακάτω γραμμές προς:

α) τους «Αγαπούληδες» του Θεού, οι οποίοι μας κατακρίνουν, οσάκις κραδαίνουμε μάχαιραν τιμωρησίας.
β) τους Οικουμενιστές και
γ) προς τους παράγοντες της «Αγίας και Μεγάλης» Συνόδου της Κρήτης.

Α) Προς τους Αγαπούληδες του Θεού

Ο Άγιος Σπυρίδων αναδεικνύεται σκληρός τιμωρός των Αγαρηνών κατακτητών, υπερασπιστής των Κερκυραίων και ελευθερωτής της Κερκύρας.

Β) Προς τους οικουμενιστές

Ο Άγιος Σπυρίδων αρνείται την συμπροσευχή με τους Λατίνους! Παραλλήλως καταστρέφει το «Άλτάριον» των Ρωμαιοκαθολικών, αποστρέφεται, αποκαθηλώνει, καταρρίπτει και καταστρέφει το προσφερθέν υπό του Λατίνου Ηγεμόνος αφιέρωμα, ήτοι μίαν κανδήλαν.

Γ) Προς την εν Κρήτη Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδοξίας

Ο Άγιος Σπυρίδων δίδει απάντηση προς την εν Κρήτη συνελθούσα Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. Απορρίπτει κατά τρόπο εκκωφαντικό τις περί Εκκλησίας Αποφάσεις της Κρήτης. Οι Ρωμαιοκαθολικοί απορρίπτονται παντελώς! Ο Άγιος εγένετο τιμωρός κάποιων, οι οποίοι επεχείρησαν να προσθέσουν ένα «αλτάριο», δηλ. μια δεύτερη ΑγίαΤράπεζα για τους Ρωμαιοκαθολικούς της νήσου στο ιερό βήμα του ναού του!

Στους αγαπητούς μας φίλους και αδελφούς ευχόμεθα ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Σχετικές ειδήσεις