ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (pics)

Ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (pics)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτας έκοψε στην Ιερά Σύνοδο και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το πρώτο κομμάτι ήταν του υπουργού Παιδείας και το δεύτερο των προσφύγων-μεταναστών.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Από το πρωί άρχισαν να φτάνουν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέλη του υπουργικού συμβουλίου στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας καθώς και οι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο κ. Ιερώνυμος κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είπε ότι η Εκκλησία δεν είναι μουσείο, αλλά ζωντανό λειτουργικό σώμα.

Αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας που, όπως είπε, συμπαραστέκεται σε όλους και ευχήθηκε να ανατείλει ο ήλιος και να έλθουν καλύτερες μέρες για όλο τον ελληνικό λαό. Είπε ότι όλοι πρέπει να συνεργάζονται για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε ότι ο καθένας παρά τα προβλήματά του πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το πρώτο κομμάτι έκοψε ο Αρχιεπίσκοπος για τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και το δεύτερο για τους πρόσφυγες- μετανάστες το οποίο παρέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας.
Επίσης στην κοπή της πίτας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν παρών ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ.Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Εξωτερικής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πανεπιστημιακός και βουλευτής της ΝΔ κ. Φορτσάκης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωπος της περιφερειάρχη Αττικής και του δημάρχου Αθηναίων.

Επίσης στην κοπή της πίτας έδωσαν το παρών τους ο διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας, ο διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατ. Βασίλειος Χαβάτζας και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη.
Το φλουρί κέρδισε η πρώην γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Λίγο νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την πίτα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε ειρήνη, παραγωγικότητα σε όλους τους παρερισκομένους. Παρόντες ήταν ιεράρχες, οι πρόεδροι των Θεολογικών Σχολών, Πανεπιστημιακοί και υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε τις φωτογραφίες στο gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις