ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωτοχρονιά 2017 στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης

Πρωτοχρονιά 2017 στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης

Με μεγαλοπρέπεια ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και τη συμμετοχή κληρικών και διακόνων, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως η καθιερωμένη Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος.

Παρέστησαν εκ μέρους της πολιτείας ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, προξενικές αρχές.

Εκ μέρους των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν κατώτεροι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί με την παρουσία του Στρατηγού Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού κ. Αλκιβιάδη Στεφανή όπως επίσης παρεστησαν αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας με την παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Στρατηγού κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και παρέστησαν εκπρόσωποι μαθητές από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), η οποία και εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος εξέφρασε τις ολοκάρδιες ευχές σου για το νέο έτος.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο Παναγιώτατος αντάλλαξε ευχές μεταξύ των εκπροσώπων της Πολιτικής και Πολιτειακής Ηγεσίας και των εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις