ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Εύχομαι να υπάρξει αίσια εξέλιξη στο Κυπριακό

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Εύχομαι να υπάρξει αίσια εξέλιξη στο Κυπριακό

Για την Κύπρο να υπάρξει αίσια εξέλιξη στις κρίσιμες συνομιλίες για το εθνικό μας θέμα, ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση της ελληνικής πρεσβευτικής κατοικίας, υπό τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, όπου ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος ευλόγησε τον ιστορικό αυτό χώρο αλλά και την παραδοσιακή βασιλόπιτα, το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου.

Μέσα στο κτίριο, όπου έχει συνδεθεί με την ιστορία της λεγόμενης ελληνικής "Κυβέρνησης του Καΐρου", και όπου τώρα εξέπεμπε ακόμη τη γιορτινή ατμόσφαιρα με το δέντρο να κρατάει για λίγες ημέρες επιπλέον το εορταστικό φως των ημερών, αλλά και με όλες τις οικογένειες των υπαλλήλων της πρεσβείας, ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος έκανε τον αγιασμό και έψαλλε το "Εν Ιορδάνη".

Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον έλληνα πρέσβη και όλους τους συνεργάτες του για τη στήριξη που ανελλιπώς προσφέρουν στο έργο της Ιεραποστολικής Εκκλησίας του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου.

"Θα ήθελα να σάς ευχηθώ κάθε καλό, πάνω από όλα για την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα. Εύχομαι υγεία και δύναμη στο έργο του έλληνα πρέσβη - είστε η παρηγοριά και η ελπίδα μας", τόνισε προς τον κ. Διάμεση ο Πατριάρχης - και ευχήθηκε επίσης και καλή δύναμη στα στελέχη της πρεσβείας, προτρέποντάς τους, όταν θα πρέπει να αποχωρήσουν, πάντα να θυμούνται τη φιλία των δύο λαών και να ξεκινήσουν το 2017 με ένα χαμόγελο.

Από την πλευρά του, ο κ. Διάμεσης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την παρουσία του και ευχήθηκε να είναι καλύτερη η νέα χρονιά από το 2016.

Σχετικές ειδήσεις