Πρόκληση στη Βόρεια Ήπειρο: Χτίζουν αυθαίρετο στην αυλή μοναστηριού

Πρόκληση στη Βόρεια Ήπειρο: Χτίζουν αυθαίρετο στην αυλή μοναστηριού
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέα πρόκληση εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας καθώς στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας χτίζεται αυθαίρετη οικοδομή στην έκταση της μονής των Αγίων Θεοδώρων.

Την σχετική καταγγελία έκανε ο ιερομόναχος της Μονής Ζωοδόχου Πηγής.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του himara.gr  οι εργασίες αποπεράτωσης παράνομης οικοδομής, η οποία βρίσκεται  εντός του κτήματος του μοναστηρίου των Αγ. Θεοδώρων και είχε αρχίσει να κατασκευάζεται το 2003, επί δημαρχίας του σοσιαλιστή πρώην δημάρχου Βίκτωρα Μάτου. Οι εργασίες είχαν σταματήσει και το κτίσμα είχε χαρακτηριστεί παράνομο λίγες μέρες αφού ανέλαβε ο νέος τότε δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος, ο όποιος κατάφερε να διώξει τους τότε καταπατητές και είχε ζητήσει την κατεδάφιση του παράνομου κτιρίου. Οι αλβανικές υπηρεσίες της πολεοδομίας, το γνωστό INUK, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γκρεμίσει δεκάδες επιχειρήσεις και κατοικίες Ελλήνων της περιοχής, ουδέποτε προχώρησε στην εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης που είχε εκδώσει το δημαρχείο Χιμάρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρδιοπάθεια: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο οι θερμίδες του πρωινού

Καρδιοπάθεια: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο οι θερμίδες του πρωινού

Σημειώνεται ότι το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ιστορικό μνημείο και απαγορεύεται η ανέγερση οικοδομής στην περιοχή η οποία είναι και εκτός σχεδίου πόλεως.

Πηγή φωτογραφιών: himara.gr

PHOTO GALLERY