ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πειραιώς Σεραφείμ: Υπάρχει σχέδιο μετάλλαξης των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία

Πειραιώς Σεραφείμ: Υπάρχει σχέδιο μετάλλαξης των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία

Λάβρος ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ από την Κόρινθο εναντίον εκείνων που επιθυμούν να μεταλλάξουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα Θρησκευτικά από τα σχολεία.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς ήταν προσκεκλημένος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιου και μίλησε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην «Κροκίδειο Αίθουσα» της οικείας μητρόπολης με θέμα: «Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ή τα Θρησκευτικά στην Εκπαίδευση».

Ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε, στο «ενορχηστρωμένο σχέδιο μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία, που εξυφαίνεται από σκοτεινά κέντρα, τα οποία θέλουν να αποδομήσουν τον σύγχρονο μαθητή γκρεμίζοντας τις αξίες και συγχύζοντας την Πίστη του στον Τριαδικό Θεό της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αποτέλεσμα την «πολτοποίηση» του, ώστε να μη μπορεί να αντισταθεί σε ό,τι «Νεοεποχίτικο» του προσφέρουν ή θα του προσφέρουν, πράγμα το οποίο είναι και αντισυνταγματικό».

«Στην πολυπολιτισμική εποχή μας», τόνισε ο μητροπολίτης όπως αναφέρει δελτίο τύπου της μητρόπολης Κορίνθου, «που ισχυροποιούνται φονταμενταλιστικές απόψεις άλλων θρησκειών, αντικοινωνικές τάσεις παραθρησκευτικών φαινομένων και σεκτών, η διδασκαλία της Ορθοδόξου Θεολογίας και η διαμόρφωση του ορθού ήθους, μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών, θα βοηθήσει αρκούντως στην Κοινωνική συνοχή του Έθνους μας αλλά και στην διάσωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας μας, αφού διακρίνονται για την αγάπη, την ανοχή στην ετερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη».

Σχετικές ειδήσεις