ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Νόμπελ Ειρήνης διεκδικεί η Εκκλησία της Βουλγαρίας

Το Νόμπελ Ειρήνης διεκδικεί η Εκκλησία της Βουλγαρίας

Το Νόμπελ Ειρήνης για την διάσωση σαράντα οχτώ χιλιάδων Εβραίων από τα ναζιστικά στρατόπεδα στην Κατοχή, διεκδικεί για φέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε ήδη με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του Ισραήλ, στρατηγού Εφραίμ Σνεχ, του καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου της Χάιφα, Μοσέ Κεσέτ και του δικηγόρου Μοσέ Αλόνι και την στηρίζουν με τις υπογραφές τους περισσότεροι από διακόσιοι απόγονοι των διασωθέντων Εβραίων της Βουλγαρίας.

"Από μόνη της αυτή η υποψηφιότητα είναι μια αναγνώριση για τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία πάντοτε ακολουθώντας τα υψηλά χριστιανικά ιδεώδη δείχνει αγάπη για τους αδελφούς της ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και οι εποχές", αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

"Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ο μόνος θρησκευτικός θεσμός σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τον Χίτλερ, που εξέφρασε ανοιχτά και επίσημα τη θέση του και με την αποφασιστικότητα και τη συνεπή τήρηση των ηθικών αξιών του Ευαγγελίου, είχε ηγετικό ρόλο στη διάσωση των Εβραίων της Βουλγαρίας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης για το ίδιο θέμα και το 2013, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων