ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Λάρισα τιμά τη Δευτέρα τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Η Λάρισα τιμά τη Δευτέρα τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Με λαμπρότητα η Λάρισα τιμά τη Δευτέρα 15 Μαΐου, τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο.

Το πρωί μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, θα ακολουθήσει η περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Μανωλάκη- Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Φιλελλήνων - Βενιζέλου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα παρουσιάσει στις 8 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μουσικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Μαΐου 2017
8:00 π.μ. Επίσημη έπαρση σημαίας.
7:30 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Μαΐου 2017
7:00 π.μ. Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από την Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας.
10:15 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.
10:45 π.μ. Εκκίνηση πομπής για την Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Μανωλάκη - Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Φιλελλήνων - Βενιζέλου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.
Μετά το τέλος της Εορτής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος θα παραθέσουν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44, 3ος όροφος) προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του Λαού της πόλης.
8:00 μ.μ Συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στη Κεντρική πλατεία της πόλης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ