Ιερά Συνόδος για «πατέρα Κλεομένη»: Δεν έχει σχέση με την Εκκλησία

Newsbomb

Ιερά Συνόδος για «πατέρα Κλεομένη»: Δεν έχει σχέση με την Εκκλησία

Τις πράξεις του ρασοφόρου που «αυτοαποκαλείται πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί «προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως», αποδοκιμάζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες.

Καθιστά σαφές πως «το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος» και ζητά από τον κόσμο «να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων».

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως».

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του».

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ο δήμος Λάρισας για τον «μοναχό Κλεομένη»

Τις πράξεις βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην περιοχή της πλατείας Εβραίων Μαρτύρων στη Λάρισα από τον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό Κλεομένη», καταδίκασε η δημοτική αρχή της πόλης με ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πέρα από την γραφικότητα της όλης υπόθεσης, πρόκειται για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Λάρισας.

«Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης. Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του δήμου.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved