ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη (pics)

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη (pics)

Κοινός στόχος η προώθηση της συνεργασίας των Ορθοδόξων χριστιανών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Τον Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη και αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Ιερώνυμος, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η Δ.Σ.Ο. σε διεθνές επίπεδο, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ορθοδόξων λαών και στη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2018 της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα και Βουλευτή Χίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο κ. Σαρακιώτης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνεδριάσεων στο Σότσι της Ρωσίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, καθώς και για τις δράσεις της Δ.Σ.Ο. στην αφρικανική ήπειρο, ως επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος πληροφορήθηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας λεπτομέρειες για τις επικείμενες συνεδριάσεις της Δ.Σ.Ο. στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 25 Μαρτίου και στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της Δ.Σ.Ο. για την εκτενή ενημέρωση και τους ανέφερε ότι θα είναι στη διάθεσή τους με κοινό στόχο την προώθηση της συνεργασίας των ορθοδόξων χριστιανών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Σχετικές ειδήσεις