Αλλαγές στην Ιεραρχία: Αυτοί είναι οι νέοι Μητροπολίτες σε Σύμη και Σικάγο

Newsroom Newsroom

Αλλαγές στην Ιεραρχία: Αυτοί είναι οι νέοι Μητροπολίτες σε Σύμη και Σικάγο

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδρίασε την Τετάρτη (07/02) υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προχώρησε στην πλήρωση των Μητροπόλεων Σικάγου και Σύμης.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέλεγησαν παμψηφεί ο αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μητροπολίτης Σικάγου και ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πίτσης, πρωτόσυγκελος της Μητρόπολης Κώου και Νισύρου, μητροπολίτης Σύμης.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των δύο νέων μητροπολιτών, όπως δόθηκαν από την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου:

Βιογραφικό του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σικάγου

Ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης, υιός του Βασιλείου και της Ειρήνης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο της Βοστώνης και εν συνεχεία από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Θεολογίας, το 2007, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Columbia όπου ειδικεύτηκε στην Ιστορία και Ηθική της Δημόσιας Υγείας. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής τα μαθήματα της Ηθικής και Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Fordham και στις Θεολογικές Σχολές του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Βλαδιμήρου, ενώ έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά άρθρα σχετικά με τη θεολογία και τη βιοηθική.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 2003 και πρεσβύτερος το 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Υπηρέτησε ως διάκονος τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο (2003-2006) και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (2006-2010), ενώ ως ιερατικώς προϊστάμενος διηκόνησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής του διακονίας ανέπτυξε ένα αστικό ποιμαντικό οργανισμό με την επωνυμία «Ορθόδοξοι Επαγγελματίες εν Δράσει», ο οποίος αξιοποίησε τα χαρίσματα και τα τάλαντα περισσοτέρων από 400 νέων επαγγελματιών του Μανχάταν, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να δημιουργήσουν ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των πιο ευάλωτων συνανθρώπων της περιοχής. Διακόνησε, επίσης, περιοδικά τις κοινότητες της Αναστάσεως του Χριστού, Brookville και του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Brooklyn.

Το Σεπτέμβριο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών, και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Από τη θέση αυτή ανέπτυξε και επαύξησε τις σχέσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με πολλούς Θρησκευτικούς Οργανισμούς καθώς και με τις μόνιμες Αντιπροσωπείες στα Ηνωμένα Έθνη. Παράλληλα, προώθησε τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα. Μέσα στο πλαίσιο της διακονίας αυτής διοργάνωσε το επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ορθοδοξία και Ανθρωπισμός: Ιδέες και Δράσεις στο Σύγχρονο Κόσμο», το οποίο παρείχε σε εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συναντηθούν και να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων και στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης μετά την κρίση. Ο π. Ναθαναήλ είναι αδελφός της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στην Κρήτη.

Βιογραφικό του εψηφισμένου Μητροπολίτη Σύμης

Εγεννήθη εν Κω Δωδεκανήσου το έτος 1967. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα εν αυτή. Το δε έτος 1981 ενεγγράφη εις την εν Αγίω Όρει Αθωνιάδα Σχολή εκ της οποίας έλαβε το Απολυτήριον του Λυκείου. Εν συνεχεία εφοίτησεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατά την εορτήν του Ευαγγελισμού το έτος 1985 εκάρη μοναχός υπό του τότε Καθηγουμένου (και νυν Προηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων) της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σταυρονικήτα Πανοσ. Αρχιμ. Βασιλείου Γοντικάκη. Διάκονος εχειροτονήθη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ροδοστόλου κ. Χρυσοστόμου, του οποίου υπήρξε και μαθητής τη 8η Απριλίου 1991. Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου τη 25η Σεπτεμβρίου 1995 εν τω Καθολικώ της Ιεράς Μονής της μετανοίας του.

Το έτος 1998 επέστρεψε εις την γενέτειράν του και τοποθετήθηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίου Παύλου Λινοποτίου, την οποίαν ανεκαίνισε εκ βάθρων, οικοδομήσας διά τας ανάγκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδία μερίμνη και φροντίδι, Ιερόν Ναόν-Βαπτιστήριον επ᾿ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το 2004 διορίστηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω και τοποθετήθηκε υπό του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, θέση εις την οποίαν επανετοποθετήθη το έτος 2009 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ην διετήρησε μέχρι της εκλογής του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σύμης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved