ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γορτυνία: Στην εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Γορτυνία: Στην εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τελέσθηκε το Σάββατο (07/07/2018) στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως για την εορτή της πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του εθνομάρτυρα Κύπριου μητροπολίτη Δημητσάνης Φιλόθεου Χατζή και παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα της Νίκης Μιχαηλίδου στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Κυριακής.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πραγματοποιεί επίσκεψη από χθες προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στην ιστορική Κοινότητα Δημητσάνας του Δήμου Γορτυνίας.

Χθες, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, ενώ συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος και ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πριν από τον Εσπερινό στον προαύλιο χώρο του ναού πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου από το Άγιον Όρος.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας στους δρόμους της ιστορικής Δημητσάνας με τη συνοδεία φιλαρμονικής, τοπικών αρχών, κληρικών και λαϊκών.

Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: